Deze maand beginnen we op nieuwe locaties met een deelauto én worden alle huidige auto’s vervangen door nieuwe wagens met MyWheels bestickering.

Extra deelauto’s in Monnickendam

In oud Monnickendam komen er twee deelauto’s bij. Een op Het Bolwerk, het parkeerterrein bij de Grote Kerk, ter hoogte van het Chinees restaurant. De andere komt op het Verenigingsplein. Op beide locaties komt er een extra laadpaal. Een van de parkeerplaatsen wordt gereserveerd voor een deelauto, de andere plek kan door iedere elektrische auto worden gebruikt.

De deelauto op Het Bolwerk is goed bereikbaar met de busverbinding tussen Edam, Monnickendam en Broek in Waterland. Vanaf Bushalte Bernhardbrug, Monnickendam is het maar enkele minuten lopen.

Starten in Marken en Ilpendam

Binnenkort kunnen inwoners van Marken en Ilpendam ook gebruik maken van een deelauto dicht bij huis, want hier komen namelijk ook deelauto’s. Als proef wordt in beide plaatsen begonnen met een deelauto. De afgelopen tijd zijn er in deze plaatsen alvast extra laadpalen geplaatst. Bij succes zullen de deelauto’s ook hier eigen locaties krijgen. Meld je nu vast aan om straks snel te kunnen rijden.

Skoda Citygo

In alle nieuwe plaatsen komt een nieuw type elektrische auto: de Skoda Citygo e-iV. Dit is de elektrische variant van de bekende drieling VW Up, Seat Mii en Skoda Citygo. De actieradius ligt tussen de 165 en 225 km. In tegenstelling tot de huidige Renault Zoe kan deze wagen wel snelladen bij snellaadstations via de CCS stekker. Gemiddeld wordt er met een deelauto 78 km per rit gereden, maar als je een keer verder weg moet is dat dus geen probleem meer.

Naast de nieuwe locaties komt dit model ook in Monnickendam, Broek in Waterland en in Edam.

De nieuwe Renault Zoe ZE50

Heb je meer ruimte nodig, een grotere actieradius of wil je meer luxe, dan is er nog de nieuwe Renault Zoe. Met een 50 kWh accu kom je daar met 265-365 km 25% verder mee dan de huidige Zoe die 40 kWh had. Ook snelladen is nu mogelijk. Bovendien is het interieur enorm verbeterd. Deze auto’s zullen komen in Broek in Waterland en Monnickendam en kennen een meerprijs.