Vanuit bewoners van de Kerkbuurt op Marken en de gemeente Waterland leefde de wens voor een laadpaal bij het Trefpunt. Helaas ligt er in de buurt van die parkeerplaatsen geen elektriciteitskabel van Liander. Hierdoor was er een 60 meter lange kabel vanaf de laadpaal tot de weg nodig. Dat zorgde voor flinke meerkosten, terwijl het budget voor laadpalen beperkt was. Met een bijdrage van Stichting Duurzaam Waterland kon deze laadpaal alsnog gerealiseerd worden.

Die installatie ging nog niet zonder slag of stoot. De eerste poging strandde door vele obstakels in de bodem en veel passerend verkeer. Voor de tweede poging werd de weg afgesloten en een omleiding ingesteld. Koud winterweer zorgde op de dag van plaatsing echter voor een besneeuwde en bevroren bodem. Een derde poging was wel succesvol. De gemeente zorgde later nog voor omtegeling zodat alles stevig blijft staan. Inmiddels wordt de paal al regelmatig gebruikt.

Een lange sleuf moest worden gegraven om bij het hoofdnet te komen