Met financiële steun van de Stichting Waterland is de pastoriewoning van de Prostestantse Gemeente Marken grondig geïsoleerd. De woning aan de Hoogkamplaan kreeg vloer- én dakisolatie.

De pastoriewoning is gebouwd in 1968 en dat was te merken aan de isolatie; die liet nogal te wensen over. Eind 2019 besloot de Prostestantse gemeente daarom dat het tijd was om daar verandering in te brengen en deed een jaar later een subsidieaanvraag bij onze stichting om een deel van de kosten terug te krijgen. We besloten 25% van de kosten te subsidiëren, wat neerkwam op iets meer dan €3.000,-.

Vloer en dak

Wat is er allemaal gebeurd? De vloer kreeg een 8cm dikke isolatielaag van ecofoam, een product op waterbasis en dus milieuvriendelijk. Ook het dak werd onder handen genomen; daar kwam een flinke laag met 10cm dakisolatie te liggen.

De betreffende woning kreeg dak en vloerisolatie

Voordelen

Door de goede isolatie is het energiegebruik aardig gedaald: met meer dan 16% van 3.100 m3 naar 2.600 m3. Dat betekent stukken meer comfort voor de domineer die in de pastoriewoning woont, een lagere energierekening én een daling van de CO2-uitstoot. Win-win-win dus.

Windmolens

De Stichting Duurzaam Waterland kan deze projecten financieren met de winst die wij maken met de windmolens op Marken. We vinden het belangrijk om op deze manier iets terug te doen voor de bewoners van onze regio. Wil je ook een aanvraag doen als organisatie of particulier? Dat kan via de pagina subsidies op onze website.