Afgelopen kerst vonden ca 200 huishoudens een energiebesparingspakketje in hun kerstpakket. De kerstpakketten werden verspreid via diverse instanties die kerstpakketten samen stellen voor mensen die het niet zo breed hebben of een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

De kerstpakketten zijn doorgaans gevuld met diverse etenswaren die door inwoners en instellingen worden geschonken. Om voor de ontvangers ook wat te kunnen doen aan de stijgende energieprijzen heeft de Stichting Duurzaam Waterland in elk pakket radiatorfolie en een of twee led lampen gestopt.

Via een bijgevoegde flyer wordt uitgelegd uitgelegd hoe je de radiatorfolie moet aanbrengen en hoeveel geld je bespaart door een gloeilamp door led verlichting te vervangen.

Naast deze maatregelen kun je in een (huur)woning makkelijk nog meer energie besparen door kieren te dichten door middel van tochtstrips, brievenbusborstels. Kieren tussen bijvoorbeeld kozijn en muur kun je dichten met wat flexibele kit of pur.

Is er de laatste jaren al isolatie aangebracht in bijvoorbeeld dak of muur, dan kan de temperatuur van het verwarmingswater omlaag. In plaats van stoken op 80 graden, is het zuiniger om dat in te stellen op 60 of 55 graden.