Na de heftige storm Eunice zijn er in onze regio o.a. bomen, heggen en schuttingen omgewaaid.
De Stichting Duurzaam Waterland stelt haar ‘Meer Groen’ budget beschikbaar om te helpen de tuinen te herstellen en te vergroenen.


Is er in uw tuin een boom, stuik of heester dusdanig beschadigd door de storm dat deze vervangen moet worden? Dan subsidiëren wij 50% van het nieuwe groen met een maximum van €100,-.
Is uw schutting, hek of ander soort afscheiding omgewaaid? En kiest u ervoor om deze te vervangen door een groene afscheiding? Ook dan subsidiëren wij 50% van het nieuwe groen met een maximum van €100,-.
Het voordeel van een groene heg tijdens een storm is dat deze voor windkering zorgt en niet omwaait zoals een schutting. Daarnaast is een heg fantastisch voor vogels en insecten en geeft het verkoeling in de zomer.


Wij subsidiëren het liefst biologisch gekweekt groen, dat is fijn zonder gif. Op onze website vermelden wij een aantal biologische verkopers zoals de Heliant waar ze gemengde biodiversiteitsheggen verkopen en Sprinklr waar je je eigen heg kan samenstellen met heesters en de beukenheg.

Meer Groen subsidie aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen via onze website sdwaterland.nl/subsidies/meer-groen-in-je-tuin-of-op-je-dak en kies in het aanvraagformulier voor ‘Tegel eruit, Groen erin’.
Op deze pagina vindt u ook onze andere vier ‘Meer Groen’ subsidies, kijk hier vooral naar want u kunt in totaal €650,- subsidie per huishouden ontvangen met het vergroenen van uw eigen omgeving.

Is uw situatie net iets anders en twijfelt u of u in aanmerking komt voor de subsidie? Of heeft u een andere vraag? Neem dan vooral contact met ons op via l.leeuwis@sdwaterland.nl