Bijna 5 jaar geleden begonnen we met de eerste twee elektrische deelauto’s. Het concept was toen vooral bekend in de grote steden. Wij wilden deelauto’s ook naar de kleinere kernen brengen en elektrisch rijden promoten. We regelden zelf auto’s, haalden ze op, maakten ze schoon en brachten ze naar de garage. Zelfs verkeersovertredingen handelden we zelf af. 

Inmiddels staan er in onze regio 16 deelauto’s en is MyWheels verder geprofessionaliseerd. Zaken gaan soepeler, auto’s worden gewassen en opgehaald voor servicebeurten. Ook zakelijk worden de auto’s vaker gebruikt en willen bezoekers ook gebruik maken van de auto’s. De korting en beperkingen op de auto’s in Waterland leverden hierdoor steeds meer problemen en vragen op. 

Eerder dan verwacht is daarom het verlaagde tarief op de deelauto’s in Waterland komen te vervallen.  

Nog steeds kun je gebruik maken van een vergelijkbare aantrekkelijke korting zoals we die voorheen aanboden. MyWheels heeft daarvoor het Pro abonnement geïntroduceerd. Hiermee profiteer je van een vergelijkbare korting van 25% op het reguliere tarief. De kosten hiervoor zijn € 25 per maand. Dit is vergelijkbaar met onze bijdrage die wij maandelijks per gebruiker hebben gedaan. 

Je kunt de nieuwe tarieven bekijken op https://sdwaterland.nl/deelauto/tarieven/ 

Een abonnement is niet verplicht. Dan stap je over naar de reguliere tarieven. Een voordeel is wel dat de meerdagenkorting nu op de auto’s gaat gelden. En kun je via je werkgever MyWheels auto’s huren, dan wordt het ook mogelijk hier de deelauto’s te reserveren via je zakelijke account.  

Dankzij jullie als gebruikers en bijdrage van de windmolens hebben wij kunnen laten zien dat een deelauto ook werkt in kleinere kernen. Wij zijn jullie dankbaar dat jullie gebruik maken van de deelauto’s en hopen dat jullie dat willen blijven doen. Er zullen genoeg auto’s blijven staan om de vraag aan te kunnen.