Tarieven elektrische deelauto

Denk je na over het huren van een deelauto? Dan wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten en of het in jouw situatie voordelig is. We zetten alles voor je op een rij.

Het hebben van een eigen auto is niet goedkoop. Je bent al snel €200 per maand voor een kleine en € 400 voor een compacte auto kwijt. Bij grote auto’s kun je rekenen op meer dan € 500 per maand. Wil je weten hoeveel het in jouw geval is, doe dan een autokostenberekening.

Als je deze totale kosten weet en hoe vaak je per maand de auto gebruikt, kun je dit omrekenen naar kosten per dag dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Vergelijk dat eens met de onderstaande kosten voor het gebruik van een elektrische deelauto. Grote kans dat een deelauto stukken goedkoper is.

De tarieven

Doordat de auto’s worden beheerd door vrijwilligers en de deelnemers zelf de auto’s schoon houden zijn de prijzen veel lager dan andere huur/deelauto’s.

Renault Zoe
(5-persoons)

€ 2,50 per uur
€ 20 per dag
€ 0,15 per km

 

Skoda Citigo
(4-persoons)

€ 2,25 per uur
€ 18 per dag
€ 0,14 per km

Ga je een hele dag  of zelfs langer op pad? Geen probleem. Je maakt dan gebruik van het voordelige dagtarief van 8 x het uurtarief. Eventueel kun je ook nog je eigen risico verlagen.  Kijk op MyWheels.nl op de detailpagina per auto voor de exacte tarieven. 

MyWheels contracten

Je hebt drie soorten contracten bij MyWheels. Standaard heb je een ‘Go abonnement’. Hierbij moet je verplicht het eigen risico verlagen voor € 3,50 en betaal je de huur en een schatting van de kilometers vooruit. Het wijzigen van een rit is beperkt mogelijk.

Meer mogelijkheden heb je met MyWheels ‘Member’ of ‘Premium’. Je kunt dan gebruik maken van automatische incasso. Door een borg te storten van € 250 is het verlagen van het eigen risico niet meer verplicht. Daarnaast kun je flexibeler inkorten en annuleren. En er zijn nog een paar handige voordelen. Kijk voor meer informatie over deze mogelijkheden op de Tarievenpagina van MyWheels. Wijzigen kan bij je MyWheels accountinstellingen op de pagina Contracten.

ONS ADVIES: Met MyWheels Member reserveer je het snelst een auto. Betalen doe je achteraf

De Stichting restitueert geen geld voor foutief geboekte en/of niet gemaakte ritten.

 Boetebeleid

Bega je een verkeers- of parkeerovertreding? Dan moet je de boete betalen en € 12,50 extra administratiekosten. Dit wordt afgehandeld door MyWheels.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons of met MyWheels op. We helpen je graag verder.

Deelauto

Heb je zelf geen auto, of juist wel een (tweede) auto maar altijd problemen met parkeren? Dan is hier het perfecte alternatief!