Tarieven elektrische deelauto

Denk je na over het huren van een deelauto? Dan wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten en of het in jouw situatie voordelig is. We zetten alles voor je op een rij.

Het hebben van een eigen auto is niet goedkoop. Je bent al snel €200 per maand voor een kleine en € 400 voor een compacte auto kwijt. Bij grote auto’s kun je rekenen op meer dan € 500 per maand. Wil je weten hoeveel het in jouw geval is, doe dan een autokostenberekening.

Als je deze totale kosten weet en hoe vaak je per maand de auto gebruikt, kun je dit omrekenen naar kosten per dag dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Vergelijk dat eens met de onderstaande kosten voor het gebruik van een elektrische deelauto. Grote kans dat een deelauto stukken goedkoper is.

De tarieven

Voorheen was er via de Stichting Duurzaam Waterland een korting op het reguliere tarief. Die is vervallen. Voor slechts 25 euro per maand blijf je wel profiteren je van onderstaande scherpe uur en kilometerprijzen. Ga je een hele dag  of zelfs langer op pad? Geen probleem. Je betaalt per dag maximaal 10x het uurtarief.  Dankzij de windmolens is er de afgelopen jaren een ruim aanbod gekomen aan diverse elektrische deelauto’s van klein tot groot in Monnickendam, Broek in Waterland en Edam. 

De kilometerkosten zijn inclusief laden en snelladen op alle laadpalen die werken met de laadpas die in de auto ligt. 

Skoda Citigo
(4-persoons)

€ 24 per dag (ipv € 32,50)
(€ 2,43 per uur)
+ € 0,23 per km (ipv € 0,30)

Renault Zoe 50
(5-persoons)

€ 28 per dag (ipv € 37,50)
(€ 2,80 per uur)
+ € 0,25 per km (ipv € 0,33)

 

Kia e-Niro
(5-persoons)

€ 32 per dag (ipv € 42,50)
(€ 3,19,- per uur)
+ € 0,27 per km (ipv € 0,36)

 

Abonnementen

Bovenstaande tarieven zijn met het MyWheels Pro abonnement van € 25 per maand. Met dit abonnement krijg je  25% korting op de reguliere MyWheels tarieven. Naast dit abonnement is er ook het Plus abonnement met 15% korting voor €10 per maand. Een abonnement geeft ons meer zekerheid, maar is niet verplicht. Kijk op MyWheels.nl op de detailpagina per auto voor een inschatting van jouw rit.  

Rij je vaker, of wil je het deelautoprogramma steunen, dan kun je het beste kiezen voor een abonnement. Je betaalt bovenstaande prijzen voor de huur en kilometers en je mag gratis annuleren en een lopende rit met 2 uur inkorten. Maak de keuze op de pagina ‘Abonnementen’ bij MyWheels.

Met een abonnement help je de maandelijkse opbrengsten beter te voorspellen waardoor er meer auto’s geplaatst kunnen worden

Kiezen voor achteraf of vooraf betalen

Standaard betaal je vooraf via iDeal je rit. Hierbij moet je verplicht het eigen risico verlagen voor € 3,50 en betaal je de huur en een schatting van de kilometers vooruit. Handig als je niet zo vaak huurt.

Je kunt ook kiezen voor betalen achteraf. Je kunt dan gebruik maken van automatische incasso. Door een borg te storten van € 250 is het verlagen van het eigen risico niet meer verplicht. Je maakt deze keuze via de pagina ‘Betalen’ op de website van MyWheels.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons of met MyWheels op. We helpen je graag verder.

Deelauto

Heb je zelf geen auto, of juist wel een (tweede) auto maar altijd problemen met parkeren? Dan is hier het perfecte alternatief!