Het hebben van een eigen auto kost al snel €200 voor een kleine en € 400 voor een compacte auto. Grote auto’s kosten al snel meer dan € 500 per maand. Wil je weten hoeveel het in jouw geval is, doe dan een autokostenberekening.

Als je deze totale kosten weet en hoe vaak je per maand de auto gebruikt kun je dit omrekenen naar kosten per dag dat je de auto daadwerkelijk gebruikt. Vergelijk dat eens met de onderstaande kosten voor het gebruik van een deelauto.

Tarieven deelauto

Doordat de auto’s worden beheerd door vrijwilligers en de deelnemers zelf de auto’s schoon houden zijn de prijzen veel lager dan andere huur/deelauto’s

Renault Zoe
(5-deurs)

€ 15 per dag
€ 0,12 per km

Nissan Leaf
(5-deurs)

€ 15 per dag
€ 0,12 per km

Huur je de auto minder dag een hele dag dan geldt het uurtarief van € 1,60 (met een maximum van de dagprijs). De boekingskosten zijn € 2,50 per rit. Kijk op MyWheels.nl op de detailpagina per auto voor de exacte tarieven.

MyWheels contracten

Standaard heb je bij MyWheels een Go abonnement. Hierbij moet je verplicht het eigen risico verlagen voor € 3,50 en dien je de rit vooruit te betalen. Ook het wijzigen van een rit is maar beperkt mogelijk.

Meer mogelijkheden heb je met MyWheels Member of Premium. Je kunt dan gebruik maken van automatische incasso. Door een borg te storen van € 250 is het verlagen van het eigen risico niet meer verplicht. Daarnaast kun je flexibeler inkorten, annuleren en zijn er nog een aantal voordelen. Kijk voor meer informatie over deze mogelijkheden op de Tarieven pagina van MyWheels.

Boetebeleid

Verkeers- en parkeerovertredingen zullen worden verhoogd met € 12,50 aan administratiekosten. Betalen binnen 14 dagen. Na 14 dagen wordt de boete overgedragen aan MyWheels en is het niet meer mogelijk om een auto te reserveren zolang er niet betaald is.

Deelauto

Heb je zelf geen auto, of juist wel een (tweede) auto maar altijd problemen met parkeren? Dan is hier het perfecte alternatief!