Zoals vooraf gehoopt hebben de voorlichtingsavonden over isolatie en de subsidieregeling voor gasbesparende maatregelen veel mensen aangezet tot het (extra) isoleren van hun woning en andere vormen van gasbesparing. Afgelopen jaar is er dan ook al aan meer dan 100 inwoners van Waterland en Edam-Volendam subsidie uitgekeerd.

Op 1 juli 2015 eindigt het financiële boekjaar 2014-2015 en dan zal de subsidieregeling voor gasbesparende maatregelen in de huidige vorm ten einde komen. Het is tot 15 juni 2015 mogelijk om een aanvraag in te dienen. Momenteel zit er nog voldoende geld in de subsidiepot, maar de verwachting is dat in het huidige tempo het einde van het boekjaar net niet gehaald wordt.

Indien u nog van plan bent om maatregelen te treffen waarbij u aanspraak wilt maken op de subsidie is het vanaf nu mogelijk om voordat u het project uit gaat voeren (of al bezig bent) uw offerte per email aan  de SDW consulent  (j.tessel@sdwaterland.nl) op te sturen. Hij beoordeelt uw offerte, waarna u terugkoppeling krijgt of u nog voor subsidie in aanmerking komt. Dit indienen kan tot 15 mei 2015. Zo bent u ervan verzekerd dat u nog subsidie ontvangt voor uw project. De factuur, foto en kopie-bankafschrift moeten dan wel voor 15 juni 2015 zijn aangeleverd.

De volledige aanvraagprocedure en de voorwaarden kunt u vinden op de pagina Gasbesparende maatregelen.

Heeft u uw project reeds afgerond zonder vooraf een offerte in te dienen, dan hoeft u niet alsnog een offerte op te sturen. U kunt dan gelijk het subisdieformulier voor gasbesparende maatregelen invullen.

2015-2016

Het is niet waarschijnlijk dat deze regeling volgend boekjaar een vervolg zal krijgen. Meer over de verwachtingen en plannen voor volgend jaar zal binnenkort bekend worden gemaakt.