Basisschool De Binnendijk in Monnickendam heeft dankzij de Stichting Duurzaam Waterland al in januari 2015 in twee klaslokalen de traditionele verwarming vervangen door infraroodverwarming. Dit is een behaaglijke warmte vergelijkbaar met warmte van de zon. Doordat de infrarood panelen niet de lucht, maar de tafels, stoelen en kinderen direct verwarmen is dit veel efficiënter en is er minder overlast van stof.

Zeer tevreden

In de dagelijkse praktijk zijn de panelen zeer goed bevallen. De temperatuur is constant en aangenaam, de kinderen kunnen zich beter concentreren Door deze positieve resultaten worden nog twee extra lokalen voorzien van deze panelen.  Hierdoor gaat het gasverbruik nog verder omlaag en maken er nog meer kinderen, leerkrachten en ouders kennis met deze nieuwe en zuinige manier van verwarmen.

Onderstaande video is opgenomen op de Binnendijk in samenwerking met Thuisbaas, welke de panelen heeft geleverd.