De Techneco Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De buitenunit haalt de warmte uit te buitenlucht en brengt deze warmte naar binnen. De Elga werkt samen met de (bestaande) gasketel. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning, zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw.

Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel extra capaciteit. In de praktijk zal de warmtepomp vooral zorgen voor het warm houden van de woning en de gasketel springt bij als de temperatuur wat omhoog moet.

chronotherm-touch-mod-big

Kosten en subsidie ELGA warmtepomp

Vanaf 1 januari zit kunt u tot maar liefst € 2.900 subsidie krijgen. De ELGA kost inclusief installatie in de meeste gevallen tussen de € 4.000 en € 4,500. Afhankelijk van u verbruik kunt u de ELGA dus in een aantal jaar terugverdienen. De subsidie is opgebouwd uit € 2300 landelijke ISDE subsidie en € 600 (max) van Stichting Duurzaam Waterland. De SDW subsidie bedraagt 20 % van de kosten na aftrek ISDE subsidie.

Benieuwd of het systeem geschikt is voor uw situatie? Neem contact op met uw installateur op en laat u adviseren.

Brochure

Download de brochure

Foto’s van installaties