≡ Menu

Deelauto’s klaar voor gebruik

De twee deelauto’s staan inmiddels op hun vaste plek op de Pierebaan in Monnickendam. De gemeente heeft borden geplaatst met kentekens erop, de laadpassen werken en het reserveren/openen is getest. Klaar voor gebruik!

De auto’s zijn geschikt voor 5 personen en kunnen ongeveer 200-300 km rijden voordat ze weer moeten laden. Dat kan op vrijwel alle (snel)laders in Nederland. Ze hebben een automaat, cruise control, aircontioning, bluetooth carkit, navigatie- en multimediasysteem.

Eenvoudig in gebruik

Via de site van MyWheels kunnen de auto’s gemakkelijk gereserveerd worden. Ver van te voren: als je al een afspraak hebt gepland. Of vlak van tevoren als je spontaan weg wilt. En als niemand de auto na je nodig heeft kun je ook verlengen, of eventueel inkorten.

Het rijden in een elektrische auto is erg makkelijk en comfortabel. Probeer het ook eens! Op de site van MyWheels zijn de auto’s alvast te bekijken, en kun je meer lezen over deelauto’s.

Tarieven

Het huren kost ongeveer € 15-20 per dag waarbij er 100 km’s bij zitten. Rij je een grotere afstand, dan komt er nog € 0,10 per km bij. Per uur huren kan ook. Kijk voor een uitgebreid overzicht en rekenvoorbeelden op de pagina Tarieven.

Aanmelden

Door twee kleine formulieren in te vullen kun je binnen een paar dagen al rijden. Dat is slechts omdat we zeker willen weten aan wie we de auto uitlenen en dat de verzekering goed geregeld is.

Aanmelden

Windmolens

De kosten kunnen laag worden gehouden door de opbrengsten uit de windmolens. Omdat deze opbrengsten lokaal ten gunste moeten komen zijn de auto’s exclusief te huren voor inwoners van de gemeente Waterland en Edam-Volendam.

In de pers

Monnickendam krijgt elektrische deelauto’s

Samenwerking met energie coöperaties

Over de auteur: Luuk Oosterbaan is energiebesparing specialist. Hij heeft zijn eigen verbruik flink weten terug te dringen en wil daar graag anderen ook bij helpen. Heeft ook een blog over energiebesparing, duurzaamheid en domotica: www.energiepionier.nl

Zoeken