Profiteer mee!

Ook dit jaar hebben onze windmolens weer flink energie geleverd. Daar kunt u nu de vruchten van plukken. We zetten de opbrengst van onze molens namelijk in voor subsidie voor u! Bent u van plan uw glas te vervangen door HR++ (triple) glas of uw vloer, gevel of dak te isoleren? Maak dan gebruik van onze regeling voor 20% subsidie op gasbesparende maatregelen. Dat levert u nu maximaal € 300,- op en op lange termijn nog veel meer op uw gasrekening.

Goed bezig

Hoeveel u per jaar bespaart met uw isolatie, hangt natuurlijk sterk af van uw woning. Hieronder vindt u de gemiddelde kosten en besparingen voor een tussenwoning. Op de website van Milieu Centraal vindt u ook voorbeelden voor een hoekwoning, een twee-onder-een-kap en een vrijstaande woning.

MaatregelBesparing per jaar Besparing CO2 Kosten
Isoleren schuin dak€ 600,-1500 kilo€ 4.100,-
Isoleren vloer€ 200,-  600 kilo€ 1.400,-
Isoleren spouwmuur€ 260,-1600 kilo€    800,-
HR++ glas€ 300,-  800 kilo€ 3.100,-

Sociale windmolens

Het volledige budget is afkomstig uit de opbrengsten van de windmolens. Deze molens zijn er gekomen door een groepje inwoners dat zich zorgen maakte om het klimaat en door besturen die hier positief in stonden. Helaas zijn de afgelopen jaren plannen voor uitbreiding geblokkeerd waardoor wij de subsidie hebben moeten verlagen.

Profiteer mee van de windmolens!

Voorwaarden

De subsidie geldt voor particulieren in de Gemeente Waterland en Edam-Volendam op onderstaande maatregelen:

Dakisolatie
Vloerisolatie
(Spouw)muurisolatie 
HR++ Triple glas

Aanvragen

Kijk voor alle voorwaarden op de pagina over subsidie op gasbesparende maatregelen Enkel werkzaamheden uitgevoerd na 1 juli 2019 komen in aanmerking. Vanaf dan is het ook mogelijk om op die pagina de subsidieaanvraag te doen.