De eerste deelauto’s kwamen inmiddels alweer meer dan 3 jaar geleden naar Waterland. Inmiddels zijn dat er 12 geworden. We zien dat een deelauto voornamelijk als extra auto wordt ingezet, maar dat er ook een groep (zeer) frequente gebruikers is. We hebben diverse berichten binnen gekregen dat er (tweede) auto’s zijn weggedaan of niet zijn aangeschaft.

Omdat we veel gebruikers zien uit oud Monnickendam hebben we op het Verenigingsplein in Monnickendam naast de Skoda Citigo nu ook een een vol elektrische Renault Zoe geplaatst. Deze is in vergelijking met de Citigo groter, luxer en kan maar liefst 300 km op een volle accu rijden. In de warme maanden zelfs wat meer. Handig als je meer mee wilt nemen of wat verder weg wilt. (Snel)laden gaat ook sneller dan in de Citigo en er zit navigatie ingebouwd. Probeer ‘m gerust eens uit en kies voor elke rit wat het beste uit komt.

Meer deelauto’s dankzij de windmolens

De stroom voor de elektrische deelauto’s komt (deels) van de windmolens in Waterland

Komende zomer wordt in Monnickendam het nieuwe appartementencomplex M’DAM met 62 duurzame woningen opgeleverd. Hier wordt langs de rand plek voor een of twee deelauto’s gereserveerd. Een mooie centrale plek voor alle inwoners van Monnickendam buiten het centrum. Bij de vaste plek aan de Rielant komt de Citigo terug. We onderzoeken ook of er misschien een groter formaat auto kan komen die geschikt is voor een groter gezin of een langere trip.

In Edam is er helaas een tekort aan laadpalen, waardoor daar verder uitbreiden momenteel lastig is. Op de andere plekken is de capaciteit nog goed.

Al deze deelauto’s en de lage tarieven zijn te danken aan de windmolens bij Marken. De Cooperatie Windenergie Waterland is eigenaar van deze molens en schenkt ons jaarlijks een bedrag voor duurzame initiatieven.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht onder het kopje Deelauto bovenaan onze website.