Ben jij een sportvereniging, dorpshuis of sociaal-maatschappelijke organisatie? Heb je nog een energieslurpende oude koelkast? Schaf nu met subsidie een nieuw, duurzaam exemplaar aan.

Vanaf nu geeft Stichting Duurzaam Waterland subsidie bij de aanschaf van een zuinige, duurzame koelkast. Deze koelkast heeft een natuurlijke koudevloeistof en een groen label. Met de nieuwe subsidie hoopt de stichting organisaties een extra zetje te geven om hun oude koelkast de deur uit te doen. Luuk Oosterbaan van de stichting vertelt: ‘Wat je vaak ziet, is dat sportverenigingen en dorpshuizen een meer dan 10 jaar oude koelkast in de kantine of het pand hebben staan. Ze doen hem pas weg als hij stuk is. En als het dan zo ver is, moet er snel een nieuwe komen, waarbij er niet altijd naar voldoende naar duurzaamheid wordt gekeken. In de tussentijd vertoont zo’n apparaat allerlei gebreken, maakt veel herrie en kost veel stroom en dus geld. Zonde.’

De stichting hielp eerder al Tennisclub Monnickendam en Speeltuin Monnickendam aan nieuwe koelkasten. Met deze, nieuwe specifieke subsidie hoopt de stichting minimaal 10 organisaties in de regio aan duurzame koelkasten te helpen. Ze krijgen 25% van de afschafwaarde van de koelkast gesubsidieerd, tot een maximum van €1000,-.

Wil je in aanmerking komen voor de subsidie? Kijk dan op de speciale subsidie-pagina voor de voorwaarden en vul dan het formulier in. Uiteraard kun je als organisatie ook nog steeds subsidie voor andere duurzame investeringen aanvragen.