Kinderen zijn de toekomst, maar hoe ziet die toekomst eruit? Door de klimaatcrisis zien we om ons heen al kleine en grote problemen ontstaan in de wereld zoals wij die nu kennen. Om kinderen mee te nemen in de mooie wereld van biodiversiteit en alle voordelen van een groen(er) schoolplein, hebben we voor het nieuwe schooljaar voor basisscholen een nieuwe subsidie beschikbaar.

Groen(er) schoolplein

Is jouw schoolplein grotendeels betegeld en is er weinig schaduw? Dit zorgt o.a. voor hittestress, geen mogelijkheden voor biodiversiteit en kinderen die meer vervreemd raken van de natuur. Ook kan het zijn dat er op het schoolplein plassen blijven staan, doordat het riool grote stortbuien regen niet snel genoeg van verwerken.

Gelukkig kan iedereen met kleine en grote aanpassingen een verschil maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van regentonnen die het hemelwater opvangen? Dat water kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld vlindertuinen en moestuinen te bewateren. Deze tuinen creëer je door tegels te wippen en de plekken om te toveren tot een groene tuin.

Subsidiebedrag

Per school in de gemeente Waterland en Edam-Volendam is er een maximum beschikbaar van €1500,- vanuit Stichting Duurzaam Waterland. Daarnaast denken we mee en verbinden we initiatieven met elkaar

Voorwaarden

Wil je in aanmerking komen? We zijn benieuwd naar jullie plan en bekijken per plan welk bedrag wij kunnen bijdragen om jullie groene droom werkelijkheid te maken. Daarnaast kunnen we helpen met productkeuze, maar ook wijze we graag de weg naar andere mogelijkheden voor extra subsidies en bijdragen.

Kijk voor meer informatie op de subsidie pagina Groen schoolplein